Architectuurwandeling

Bekijk met eigen ogen de enorme diversiteit aan ontwerpen en huisstijlen. Struin op je gemak door de verschillende straatjes. Laat je inspireren door de unieke stadsfeer. Neem de tijd om alles wat opvalt goed tot je te nemen. Als het moet op iedere hoek van de straat. En zie, voel, ruik en ervaar hoe kleurrijk en mooi Nieuw Leyden is.

Een absolute aanrader. De architectuurwandeling van Nieuw Leyden. De wandeling start bij Brasserie Faassen aan de Slachthuislaan en voert door heel Nieuw Leyden. De route staat aangegeven op een handige wandelkaart. In het bijbehorende boekje worden elf door RAP Leiden geselecteerde projecten uitgelicht. Deze projecten zijn representatief voor de verschillende soorten gebouwen en architectuurstijlen in Nieuw Leyden.

Informatie over de wandeling is terug te vinden op een informatieplateau in het Marepark (naast Brasserie Faassen). De wandelkaart (gratis) en het bijbehorende boekje (€ 4,95) zijn verkrijgbaar bij Brasserie Faassen en het Visitor Centre Leiden (Stationsweg 41).

De wandelkaart en route zijn ook hier te downloaden.

Meer informatie over de top 11 projecten is hier te vinden.